در این مطلب به قلم زهرا بهرامی می خوانیم: سال 79 بود که سرباز وظیفه شد، روزهای اول نه خودم و نه خانواده اش تصور نمی کردند خدمت در محیط زیست مینودشت او را به یک محیط بان سختکوش تبدیل کند اما پس از خدمت سربازی به پارک جنگلی لوه و سپس پارک ملی گلستان رفت و خودش می گوید به درستی به خاطر ندارد تاکنون چند بار در حین انجام وظیفه دچار آسیب شده اما الان خوب می داند هنوز با وجود 57 گلوله سربی در بدن عاشق محیط بانی و حفاظت از محیط زیست است.
در ادامه متن گفت و گو با ابوالفضل جلالی راد محیط بان 35 ساله گلستانی آمده است:
چطور کارتان را در محیط زیست آغاز کردید و در شغل محیط بانی ماندگار شدید؟
سال 1379 به عنوان سرباز وظیفه وارد محیط زیست مینودشت شدم پس از اتمام خدمت بر حسب علاقه ماندگار شدم و در این مدت در پارک جنگلی لوه و پارک ملی گلستان مشغول خدمت بودم.
اولین بار که در این حرفه آسیب دیدید را به خاطر دارید؟
نه اصلا. شاید اولین بار دست یا پایم شکست.
آقای جلالی راد محیط بان وظیفه شناسی است که هم اکنون با 57 ساچمه در بدن روزگار می گذراند، از این وضعیت ناراضی نیستید؟
از بیش از 70 ساچمه در بدنم فقط حدود 14 ساچمه خارج شد اما هنوز عاشق محیط بانی هستم.
وجود بیش از 50 جسم خارجی در بدنتان شما را آزار نمی دهد؟
بیش از 57 ساچمه در دست، ران، شکم، کلیه، ریه، نزدیکی رگ نخاعم وجود دارد اما با این شرایط ناراضی نیستم.
از بازخوانی خاطرات گذشته ناراحت نمی شوید؟
خیر. بفرمایید.
از درگیری که منجر به جا ماندن 57 ساچمه در بدنتان شد برای ما و مخاطبانمان بگویید.
شامگاه پنجم فروردین 1391 بود که بنا بر گزارش اعلام شده برای گشت زنی و راه بندان در پارک ملی گلستان با همکاران به 3 گروه 4 نفری تقسیم و عازم منطقه حفاظت شده "سوله گرد" شدیم. در حاشیه پارک دو موتور پارک شده بود، ماشین را برگرداندم و در انتظار نشستیم. حدود ساعت 11.5 بود که 6 نفر آمدند و سه ترکه سوار دو موتور شدند و به محض روشن شدن چراغ ها و افتادن نور بر روی پلاک ماشین، موتور را رها کرده و در تاریکی شب گریختند. 200 تا 300 متر بیشتر نرفته بودند که راکب موتور زمین خورد و من به راحتی می توانستم او را دستگیر کنم. وقتی به او نزدیک شدم چند بار به من هشدار داد نزدیک نشوم اما من نزدیک شدم و او اسلحه را به سمتم گرفت.
و بعد چه شد؟
مسیر پارک تا بهداری و اورژانس حدود یک ساعت طول کشید. اورژانس هم فاقد امکانات سرم و ماشین و ... بود در نهایت پس از 3.5 ساعت درد کشیدن در یکی از بیمارستان های بجنورد تحت عمل جراحی قرار گرفتم و 11 ساچمه از بدنم خارج شد و دو روز بعد هوشیاری ام را به دست آوردم.
خاطرتان هست آن شب شکارچیان چه چیزی همراه خود داشتند؟
آن ها حیوانی را شکار نکرده بودند و فقط چند تا اسلحه قاچاق به همراه داشتند.
مهم ترین دغدغه این روزهای محیط بان جلالی راد؟
سال های اخیر اقداماتی در خصوص اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در حفاظت از محیط زیست صورت گرفته اما همچنان شاهد آتش سوزی، شکار بی رویه، جریمه های پایین برای شکارچیان و ... هستیم. نگران روزی هستم که عکس مرال را مانند شیر ایرانی نشان فرزندانمان بدهیم.
حرف آخر؟
تعداد اسلحه های غیرمجاز هر روز افزایش می یابد و صدور مجوز برای اسلحه ها در سال گذشته آفتی برای محیط زیست شده است باید چاره ای اندیشید اما حیف است از تمام کسانی که برای آگاهی بخشی عمومی و حفاظت از محیط زیست تلاش می کنند تشکر نکنم.
یک نظر
![]() |
امام زاده حمزه معروف به پیر سورخو مینودشت
سنگ تمام سیستانی ها مینودشت برای میلاد امام زمان (عج)
شبکه اطلاع رسانی راه دانا برای اولین بار تصاویری از عملیات تفحص 175غواص شهید را منتشر کرد.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح چندی پیش از کشف پیکر 175 غواص شهیدی که در عملیات کربلای 4 با دستان بسته زنده به گور شدند، خبر داد.
آندراش دارابانت (Andras Darabant) روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در چالوس افزود : شمار دام در جنگل های هیرکانی نسبت به دهه های قبل بسیار افزایش یافته که این یکی از عوامل اصلی تخریب بیشتر جنگل است.
مطابق آمار رسمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، حدود دو میلیون و 950 هزار راس دام در جنگل های هیرکانی حضور دارند.
این جنگل شناس اتریشی که برای شرکت در کارگاه مقدماتی آموزش جنگلداری جامعه محور به چالوس سفر کرده است ، در عین حال از رشد جنگل کاری نسبت به گذشته ابراز خرسندی کرد و گفت : در بهمن سال 1393 در سفری 10 روزه به شمال ایران از جنگل های فَری رود در شهرستان رودبار و زیلَکی رود در شهرستان سیاهکل و همچنین دو هزار و سه هزار در شهرستان تنکابن و بَلیران در شهرستان آمل و چهل چای در شهرستان مینودشت بازدید کردم که امیدوار کننده بود.
مشاور بین الملل جنگلداری اجتماعی پروژه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی تاکید کرد : در این سفر با جوامع محلی و نحوه مدیریت جنگل های شمال ایران و نظر مردم بومی آشنا شدم.
وی افزود : حفظ جنگل ها به حفظ تنوع زیستی گیاهی و جانوری کمک می کند و تنوع زیستی بالا یکی از ویژگی های بارز جنگل های هیرکانی است.
دارابانت در پاسخ به این پرسش که مدیریت چند منظوره جنگل ، علاوه بر ایران در چه کشورهایی انجام می شود ، گفت : این پروژه در بسیاری از کشورها از جمله هند ، نپال ، بوتان ، مغولستان ، رومانی ، برزیل ، تایلند ، ویتنام ، آفریقای مرکزی و همچنین تمام کشورهای آمریکای لاتین اجرا می شود.
اجرای پروژه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی در پی توافق سازمان جنگل های کشور با برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و با حمایت صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) از 15 اردیبهشت 1392 آغاز شد.
مرکز این پروژه در معاونت امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در شهرستان چالوس مستقر است.
هدف از اجرای این پروژه مشارکت مردم در مدیریت جنگل و تامین معیشت آنان از راه های غیر مخرب است تا انگیزه های تخریب جنگل برای کسب درآمد از بین برود.
جنگل های هیرکانی با 9/1 میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان، در پهنه ای به طول تقریبی 800 کیلومتر و عرض 20 تا 70 کیلومتر امتداد دارد و یکی از طبیعی ترین و ارزشمندترین جنگل های دنیا محسوب می شود.