به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، علما و عرفا در جاده نجف تا کربلا، بارها این مسیر را پیاده طی کردهاند و گاه به زیارت قلب عالم حضرت بقیه الله(عج) مشرف شدهاند.
همه ساله در ایام مختلف به ویژه اربعین، زائران و عشاق این مسیر را پیاده طی میکنند و موکبها و خیمههای فراوانی در این مسیر برای پذیرایی از زوار و عاشقان امام حسین(ع) در این مسیر برپا شده است. که خود صحنههای بسیار زیبایی را در این مسیر خلق میکند.
مردمان مسیر و قبایل و عشایر مختلف در این مسیرها خیمه و چادر برپا کرده و با تمامی دارایی خود حتی به اندازه قرص نانی و یا با شستن پای زائرین به مردم خدمت میکنند و این خدمت را برای خود افتخاری بزرگ میدانند.
در طول مسیر علاوه بر موکبها و خیمههای کوچک، خیمههای بزرگ و درمانگاههایی وجود دارد که برای استراحت و درمان مناسبتر هستند.
این مسیر از خروجی شهر نجف تا حرم مطهر حضرت عباس(ع) توسط تیرهای روشنایی، از 1 تا 1452 نشانهگذاری شده است، فواصل این تیرها (میلهها) از یکدیگر تقریبا 50 متر است که شاخص بسیار خوبی برای زائران پیاده به شمار میرود.
در میانه این مسیر شهر حیدریه(خان نص) واقع شده که کلیدیترین نقطه مسیر و محلی برای تأمین امکانات و لوازم و ... است، همچنین حد فاصل حیدریه تا هندیه و سه راهی طویریج، به علت وجود نخلستانها و مسیرهای فرعی شاهد بیشترین انفجارات بوده است و نسبت به سایر قسمتهای مسیر باید محتاطتر عمل کرد.
*برنامه زیارتی زوار ایرانی
زائران بعد از ورود از مرز مهران به کشور عراق، ابتدا وارد شهر نجف شده و یک شب در نجف اسکان پیدا میکنند و در روز دوم پس از زیارت و عزاداری راهی شهر کربلای معلی شده و پس از دو روز نیم پیاده روی وارد شهر کربلا میشوند و سه شب در آنجا اسکان مییابند.
در ادامه مقدار بُعد مسافت ایستگاههایی که زوار ایرانی از نجف تا کربلا طی میکنند را مشاهده میکنید: