مردی که به خاطر مبارزات و استقامت وصف ناپذیر و روشنگری های کم نظیرش، القابی چون پدر، ابوذر زمان، مجاهد نستوه و مالک اشتر دوران را از آنِ خود کرد..
به همین مناسبت، گروه دین خبرآنلاین، ویژه نامه ای در روز سالگرد رحلت او آماده کرده است که در زیر می خوانید:
1. خواندن زندگی نامه آیت الله طالقانی و شناختن زندگی پرفراز و نشیب و پرحادثه ایشان، زمان زیادی را می طلبد، از این رو، می توانید مطلبی را که مربوط به سالشمار زندگی ایشان است، تحت عنوان «زندگی پرفراز و نشیب ابوذر زمان در یک نگاه» بخوانید و آشنایی بسیار اجمالی با زندگی ایشان به دست آورید. این سالشمار در قالب یک جدول نمایش داده شده است.
2. مطلب دیگری که درباره این شخصیت بزرگ و موثر تاریخ معاصر کشورمان کار کرده ایم، «خاطرات دکتر شیبانی از آیت الله طالقانی در زندان» است. آن چه از خاطرات دکتر شیبانی برمی آید این است که طالقانی، برای همه در مقام پدر بود. در این مطلب می خوانیم که آیت الله طالقانی در تمام مدت زندان در برابر زندانبانان به شدت می ایستاد و نمی گذاشت کوچکترین تعدی و تجاوزی به حقوق زندانیان روا دارند و همه زندانیان را از هر گروه و دسته و فکری را چون قربانی ستم حاکمان می دانست، فرزند خود به شمار می آورد.
3. مطلب دیگری که در سایت کار کرده ایم، گزارش تصویری است از «عکس های کمتر دیده شده از مردی که ابوذر زمان بود». 22 عکس در این گزارش دیده می شود.
4. برای آشنایی بیشتر با رفتار و گفتار آیت الله طالقانی در زندان و نحوه تفسیر قرآن و نگارش کتاب پرتوی از قرآن ایشان به سراغ دکتر سید محمد مهدی جعفری رفتیم. «گفت وگوی خبرآنلاین با دکتر سید مهدی جعفری» را می خوانید.. این سوال را با ایشان مطرح کردیم: علت محبوبیت مردمی آیت الله طالقانی چیست؟
در این گفت و گو از زبان یکی از یاران و هم بندان آیت الله می خوانیم که مردمی بودن آیت الله طالقانی از آنجا ناشی می شد که خودشان از توده مردم برخاسته و همیشه با مردم بودند و اعتقاد داشتند که باید مردم را در کارها شرکت داد.
5. موضوع دیگری که در مورد آیت الله طالقانی به آن پرداختیم، «گفت و گو با اعظم طالقانی» است که در آن، وی از پدر بودنِ پدر می گوید و این که چگونه یک روحانی در مقام پدری برای مردم قرار می گیرد؟ اعظم طالقانی، دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی و دختر مرحوم آیت الله طالقانی، اگرچه بیشتر یک چهره سیاسی است اما ما با او درباره ویژگی های اخلاقی آیت الله طالقانی، تفسیر قرآن او و رفتارهای یک روحانی در مقام پدر به گفت وگو نشستیم.
6. دکتر صادق آیینه وند، نویسنده، مورخ و استاد دانشگاه، در مقاله ای تحت عنوان «طالقانی؛ فرصتساز، فرصتسوز یا فرصتجو؟» به بیان ویژگی های اخلاقی و علمی آیت الله طالقانی پرداخته است. او در بخشی از مقاله اش آورده است: «آیتالله طالقانی از نخبگان عصر است و شاید هر عصری نتواند حتی گاه یکی از آنها را در خود بپرورد. مردم را دوست داشت و مردم هم او را همینسان دوست داشتند. این دوستی دوسره چه در دوران مبارزه وی و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و مرتبت او در انقلاب اسلامی همواره رو به تزاید بود. روز تشییع پیکر آن بزرگ، مردم قدردان ایران ثابت کردند که «از دل نرود هر آنکه از دیده برفت.»
7. خبرآنلاین، پیش از این، در مطلبی تحت عنوان «دوران تحول آیتالله طالقانی در این 14 فصل»، به معرفی کتاب «زندگینامه سیاسی آیتالله طالقانی» نوشته علیرضا ملائی توانی پرداخت. این کتاب از سوی نشر نی منتشر شده است. این اثر تنها توصیفی از زندگی شخصی و فردی آیتالله طالقانی نیست، بلکه بررسی زندگی فکری، سیاسی، اجتماعی و فردی وی به عنوان عضوی از جامعه و تاریخ است
8. 8در مطلبی تحت عنوان «روایت شاهحسینی از قهر و درگذشت آیتالله طالقانی» حسین شاهحسینی در گفت و گو با ویژه نامه روزنامه شرق به بیان خاطراتی خواندنی از آیت الله طالقانی پرداخته است. شاه حسینی، شخصیت قابل احترامی است، هم به سبب زمانی که از عمر سیاسی- اجتماعیاش میگذرد و خود یک تاریخ در سینهاش دارد و هم به سبب اینکه در تمام سالهای مبارزات سیاسی- اجتماعی خود همواره در جبههای ایستاده است که طرفداران آزادی و دموکراسی بودهاند. او تنها بازمانده بنیانگذاران نهضت مقاومت ملی است.
« 9روایت صباغیان از واکنش طالقانی به نخستوزیری بازرگان»، مطلبی است از مهندس هاشم صباغیان. بر اساس گفته های صباغیان، سه ضلع اندیشه طالقانی را شورا، قسط و مبارزه با طاغوت تشکیل میدهد.
10روزی که آیتالله طالقانی درگذشت» یادداشتی است که در آن مروری بر زندگی آیت الله انداخته است.
11خبرآنلاین، عکس «عبای آیت الله طالقانی در موزه ریاست جمهوری» را منتشر کرده است که علاقمندان می توانند آن را ببینند. برخی از اعضای خانواده آیت الله طالقانی در سال 1386 عبای پدر خودشان را به سید محمد خاتمی هدیه دادند. این عبا که در تاریخ 8 آذرماه 1378 و در دفتر ریاست جمهوری، از سوی وحیده طالقانی دختر آیت الله سید محمود طالقانی اهدا شده بود، در یادمان و موزه هدایای سید محمد خاتمی نگهداری می شود.
نظر بدهید |