به گزارش گروه تأمین اخبار و اطلاعات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، پروفسور خورشیده و دکتر مارکوس، ضمن بازدید از بخشهای مختلف دانشگاه با دکتر مفتاح، رئیس دانشکده ادیان و جمعی از اساتید و دانشجویان به گفتوگو نشستند.
رئیس کرسی اسلامشناسی دانشگاه مونستر اعلام کرد: در آلمان حدود 4 میلیون و 300 هزار نفر مسلمان وجود دارد و تعداد زیادی از معلمان مسلمان در بخش الهیات اسلامی تحصیل کردهاند که از این میان 15 درصد آنان شیعه هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه مونستر، سومین دانشگاه بزرگ آلمان بوده و در حدود 48 هزار دانشجو دارد، گفت: این دانشگاه همکاری نزدیکی با دانشگاه پادربورن داشته و در ماه سپتامبر در طرح گفتوگوی اسلام و مسیحیت دانشگاه ادیان و دانشگاه پادربورن شرکت خواهد داشت. همچنین برگزاری کنگره بینالمللی کلام رحمت از دیگر فعالیتهای کرسی اسلامشناسی دانشگاه مونستر است.
میهمان آلمانی دانشگاه خاطر نشان کرد: باید میان دو دانشگاه در مقطع دکتری تبادل دانشجو صورت گیرد و به خصوص متون درسی راجع به مذهب شیعه به زبان آلمانی، از آنچه خود شیعیان نوشتهاند، تهیه شود زیرا شیعیان در زمینههایی فعال بودهاند که پیروان دیگر مذاهب در آن فعالیتی نداشتهاند؛ مذهب شیعه مباحث فلسفی را ادامه داده و عناصری همچون نقش عقل در اعتقادات این مذهب بسیار پررنگ است درحالیکه در دیگر مذاهب چنین نیست. در حقیقت متون شیعی باید ترجمه و بومیسازی شوند تا جهانیان نیز هرچه بیشتر با این مذهب آشنا شوند.
یادآور میگردد، پروفسور موهانات خورشیده، یک مسلمان فلسطینی الاصل با مذهب اهل سنت است که دکترای جامعهشناسی دینی در حوزه کلام داشته و در تعلیم و تربیت اسلامی تخصص دارد و هماکنون ریاست دانشکده الهیات اسلامی دانشگاه مونستر و کرسی اسلامشناسی این دانشگاه را برعهده دارد. دکتر مارکوس گرهولد نیز که دستیار پروفسور خورشیده است، در سن 16 سالگی مسلمان شده و مذهب تشیع را برای خود برگزیده و در رشته اسلامشناسی در دانشگاه کلن و الهیات تطبیقی در دانشگاه بن به تحصیل پرداخته است.
نظر بدهید |