به گزارش خبرگزاری مهر، متن کامل به شرح زیر می باشد:
سرکار خانم دکتر ابتکار
ریاست محترم سازمان محیط زیست کشور
باسلام و تحیات الهی، احتراما همانطور که مستحضرید یکی از پروژه های وزارت راه و شهرسازی در استان گلستان جاده گرگان – مشهد است که از پارک ملی گلستان و از داخل جنگل گلستان می گذرد. اجرای این پروژه خسارات زیست محیطی جبران ناپذیری ایجاد خواهد کرد. در دولت جناب آقای خاتمی مطالعات جاده جایگزین انجام شده است که از مسیر سه راهی کلاله – گلیداغ – آشخانه می باشد که هم از نظر خطر سیلاب ها و هم از نظر هزینه راهسازی نسبت به مسیر جنگل گلستان مزیت کامل دارد. لذا خواهشمند است دستور فرمایید این پروژه جایگزین با جدیت از طریق دولت و وزارت راه و شهرسازی پیگیری گردد تا پارک ملی گلستان با گونه های کمیاب جانوری و گیاهی بیش از این دچار خسارت نگردد.
مجمع نمایندگان استان گلستان
امضا کنندگان این نامه افراد زیر می باشند:
محمدجواد نظری مهر: نماینده مردم بندرگز، بندرترکمن، کردکوی و گمیشان
عیسی امامی: نماینده مردم گرگان و آق قلا
سیدعلی طاهری: نماینده مردم گرگان و آق قلا
رحمت اله نورزوی: نماینده مردم علی آباد کتول
رضا صابری: نماینده مردم آزادشهر و رامیان
سلمان عباسی: نماینده مردم گنبد کاووس
عبدالکریم رجبی: نماینده مردم مینودشت، کلاله، مراوه تپه و گالیکش
به گزارش مهر، ، پارک ملی گلستان با مساحت 92 هزار هکتار قدیمیترین پارک ملی ثبت شده در ایران است. این پارک زیبا به دلیل ارزش های بالای اکولوژیک از سوی کمیته انسان و کره مسکون یونسکو بعنوان ذخیرهگاه زیستکره به ثبت رسیده است. پارک ملی گلستان گنجینه ای بی نظیر از تنوع زیستی کشور را در خود جای داده است بطوریکه در پارک ملی گلستان یک هفتم گونههای گیاهی ایران، یک سوم کل پرندگان ایران و نیمی از پستانداران کشور زیست می کنند.
عبور جاده آسیایی از قلب پارک ملی گلستان ضمن قطع ارتباط اکولوژیک در دو سمت این جاده باعث شده است تعداد زیادی از گونه های جانوری ارزشمند از جمله پلنگ، خرس قهوه ای، مرال، آهو و … طی چند سال گذشته بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در این جاده از بین رفته اند.
بر اساس اعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان گلستان طی 6 ماه نخست سال جاری 206 گونه جانوری از جمله 12 سمور سنگی، 8 خوک وحشی (گراز)، 53 بچه خوک وحشی، 19 شغال 39 کلاغ، 6 روباه، 2 راسو، یک دوپای کوچک، 53 حلقه لوس مار، 1 گرزه مار، 2 خارپشت، 3 پلنگ، 2 آهو، 4 سهره جنگلی، یک گورکن و غیره بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در جاده میان گذر پارک ملی گلستان از بین رفته اند.
آمار فوق تنها مواردی است که مشاهده و مستند شده است اما بطور یقین موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که مستند نشده و یا حیوان پس از تصادف با خودرو آسیب دیده و در قسمت های مختلف پارک بر اثر جراحات و خونریزی تلف شده است.
همچنین توقف خودروهای عبوری برای تفریح در حاشیه جاده ضمن برهم زدن امنیت و دشوار نمودن حفاظت از منطقه برای محیط بانان، موجب آتش سوزی های پیاپی در سوختن عرصه های طبیعی پارک در اثر روشن نمودن آتش توسط گردشگران شده است.
موضوع تغییر مسیر و خروج جاده از پارک ملی گلستان مصوبه هیات وزیران در دو دولت گذشته بوده و مصوبه به دستگاه های مربوطه برای خروج جاده از پارک ملی گلستان و ایجاد مسیر آشخانه – گلیداغ – کلاله ابلاغ شده، اما تاکنون هیچ اقدامی در زمینه اجرای این مصوبه صورت نگرفته است.
با خروج جاده از پارک و برداشتن دیواره های بتنی دو طرف آن، ارتباط جانوران مابین قسمت های شمالی و جنوبی پارک ملی گلستان برقرار خواهد شد. در غیر این صورت شاهد جدایی کامل اکولوژیکی، ادامه مرگ گونه های جانوری در تصادفات جاده ای، بروز آتش سوزی های مکرر و در نتیجه نابودی تنوع زیستی یکی از ارزشمندترین عرصه های طبیعی کشور خواهیم بود.
نظر بدهید |