به گزارش خبرآنلاین حجتالاسلام سید مرتضی موسوی با بیان این مطلب اظهار داشت: یکی از مسائل بسیار مهم در خصوص مناسک عمره و حج تمتع مربوط به زائرانی است که احیانا نیاز به مصرف مواد مخدر دارند و معتاد هستند.
وی افزود: مسئولان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری تأکید بسیار جدی بر ممانعت از سفر این دسته از زائران دارند و در چند سال گذشته این مسئله بهشدت و با جدیت در دستور کار قرار گرفته تا بههیچ وجه زائران معتاد عازم عمره یا تمتع نشوند.
* عمل برخلاف مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران جایز نیست
کارشناس مباحث فقهی در حوزه حج و زیارت، با اشاره به مسائل فقهی مربوط به حمل و یا مصرف مواد مخدر خاطرنشان کرد: از نظر فقهی تمام فقها و مراجع عظام تقلید اتفاق نظر دارند که برخلاف مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران عمل کردن جایز نیست، همچنین خلاف مقررات کشور میزبان یعنی عربستان عمل کردن نیز جایز نیست.
حجتالاسلام موسوی با بیان اینکه زائرانی که معتاد به مصرف مواد مخدر هستند در هنگام انجام اعمال و مناسک خود گرفتار سختیها و مشکلات زیادی میشوند و کسی نمیتواند به آنها کمک کند، تصریح کرد: به لحاظ فقهی جایز نیست که این دسته از زائران به حج بروند.
نویسنده کتاب جامع الفتاوی متذکر شد: آن دسته از زائرانی که معتاد هستند حتی اگر مستطیع نیز شده باشند برای اعزام به حج یا باید اعتیاد خود را ترک کنند تا بتوانند به حج مشرف شوند و اگر واقعا نمیتوانند مصرف مواد مخدر را ترک کنند و به این واسطه دچار مشکلات و یا احیانا بیماری خاصی میشوند اصولا برای این دسته از افراد حج واجب و جایز نیست.
وی با تأکید بر عزم جدی مسئولان اجرایی سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری بر ممانعت از خروج زائران معتاد تصریح کرد: با توجه به اینکه خروج زائرانی که معتاد به مصرف مواد مخدر هستند برخلاف مقررات جمهوری اسلامی ایران همچنین خلاف مقررات عربستان سعودی است و از سویی اگر ترک مصرف مواد مخدر باعث ضرر برای برخی از زائران میشود با این اوصاف قطعا حج برای چنین افرادی واجب نیست حتی اگر این افراد مستطیع شده باشند.
نظر بدهید |